Utdeling av matpakker

30.10.2020

Fattige brasilianere har et stort behov for klær, men et enda større behov for mat! .

Før COVID-19 kom var det mange frivillige som tok med seg bagger med klær. Etter mars slet vi med å få sendt klær til Rio de Janeiro, og vi måtte tenke nytt! 

Utdeling av mat til hjemløse

Klærne vi enda ikke hadde delt ut ble gitt ut i favelaene, men noen av klærne er litt for dyre til å gi. Dersom man går med merkeklær i favelaene kan man bli et offer for tyveri for man uttrykker at man har penger. En annen mulighet er hvis dyre klær kommer i "feil hender" kan klærne bli solgt for å kjøpe narkotika istedenfor. 

Merkeklær er likevel ikke nyttesløse. Mange folk som bor utenfor favelaene ønsker å kjøpe internasjonale merker som de ikke selger i Brasil. Vi har dermed "solgt" en del merkeklær hvor kjøperen kommer med mat som betaling. Maten vi har fått inn har blitt delt ut til hjemløse. 

SHARE to CARE sammen med en insitusjon som ligger i bydelen Botafogo hatt fire utdelinger av mat til hjemløse. Her har menneskene fått både lunsj og middag, i tillegg til matvarer med lang holdbarhet. Til sammen fikk rundt 60 hjemløse mat etter de fire utdelingene. 

Bilder fra utdeling av mat som har blitt samlet inn gjennom salg av klær. 

Utdeling av matpakker i Niteroi


30. oktober hadde SHARE to CARE sin første av tre matutdelinger med støtten vi mottok fra Solofondet!

Sammen med organisasjonen Sempre Criança ga SHARE to CARE 100 matpakker til insitusjonen Gepar. Institusjonen hjelper familier, spesielt barn i favelaer i Niterói området rundt Piratininga og Charitas. På grunn av COVID-19 kunne vi ikke ha en felles utdeling. Matpakkene står på institusjonen og i løpet av flere dager kom totalt 300 familier innom for å få sin matpakke til sin familie.  

Pandemien i Brasil har ført til alt flere mennesker trenger hjelp. Gepar sørger for at de som trenger mest hjelp får det først. Førstegangs mødre har første prioritet, og etterpå kommer mødre som har mange barn. Rafael fortalte blant annet om mødre med hele 7 barn!! Mennesker som er mer sårbare i pandemien får også prioritet for mat.

På institusjonen er det også en «butikk»/ basar hvor folk donerer klær som basaren selger til en billig pris. Inntektene går til barna som hører til institusjonen. Av pengene får de mat, bøker og andre ressurser. Institusjonen hjelper blant annet barn fra de er nyfødte opp til 14 års alderen med fag som portugisisk og matte..


I oktober hadde vi en matutdeling som ga 300 familier mat i flere uker!