Utdeling av klær i Rio de Janeiro

12.10.2019

SHARE to CARE startet å dele ut klær i oktober 2019, og siden da har vi hatt regelmessige utdelinger rundt om i favelaer i Rio de Janeiro. 

Bilder fra den første utdelingen på et legesendter i en favela i Leme, Rio de Janeiro. 

Hjelpe de i nød

I Rio de Janeiro bor 1,4 millioner av 6,32 millioner i favelaer. Hadde alle favelaene i Rio de Janeiro vært en by, ville det vært Brasils niende mest befolkede by. 

Det er vanlig hardtarbeidende mennesker og familier som bor i favelaen. Desverre er dette også tilholdsstedet for kriminelle, spesielt narktoikagjenger. innbyggerne blir derfor ofte utsatt for vold, skyteepisoder, narkotikahandel, fattigdom, dårlig infrastruktur og sykdommer.

Unge kvinner er særlig utsatt i favelaene. Ifølge Institute of Public Security (ISP) of Rio de Janeiro var det 4.543 voldtektssaker registert i staten Rio i 2018. I 70% av sakene var voldtektsofrene under 17 år. Samme rapport forteller også at 12 kvinner blir voldtatt hvert døgn. Mange av disse voldtektofrene blir gravide i svært ung alder og har ikke økonomi til å ta vare på seg selv eller barnet. Når barna for eksempel blir syke strekker ikke pengene til både for medisiner, mat og klær. Nødvendige medisiner blir ikke alltid prioritert. Vi i SHARE to CARE har et ønske om at vi skal hjelpe brasilianere som ikke har penger for alle sine grunnleggende behov. Dersom vi gir klær kan de heller bruke penger på mat og medisiner. 

En gang ble en dress gitt til innsamlingen. Denne dressen ble gitt til en ung brasiliansk mann. Han var så glad og rørt, og øynene var helt blanke. Han fortalte at nå hadde han en dress, og dermed kunne fri til sin kjæreste. I dag er de gift. En liten ting for oss kan gjøre en stor forskjell for andre!

Bilde fra en utdeling i mai hvor SHARE to CARE ga mat og klær til et asylmottak.