Utdeling av klær i juleferien

28.12.2019

I julen dro Rafael og Bruna til hjembyen til Bruna, Ibatiba. Her ble det levert ut klær til lokalbefolkningen, og innbyggere i andre landsbyer. I løpet av juleferien fikk rundt 150 personer klær fra blant annet SHARE to CARE. 

Klær til en storfamilie

Ibatiba er en by på rundt 25 000 innbygere i delstaten Esiprito Santo i Brasil. Det er mange fattige mennesker som bor her. Om vinteren kan gradestokken gå ned til 4-5 grader. På bildet ovenfor kan man se at husene her er ikke veldig godt isolert. 

En av familiene Bruna og Rafael delte ut klær til er en storfamilie på 16 familiemedlemmer. De lever av å selge egg og melk til lokalbefolkningen. Familien lever på totalt 1000 reais i måneden. I norske kroner er det cirka 2215 kr. Familien fikk mye varme klær som flis og bukser fra givende nordmenn. Disse klærne holder de varmere om vinteren. 

Hjemmet til storfamilien Bruna og Rafael besøkte!

Besøk til Lajinha, Minas Gerais 

Etter turen til Ibatiba dro Rafael og Bruna videre til en by kalt Lajinha i Minas Gerais. Her besøkte de blant annet en institusjon som er hjemmet til 90 personer. Her bor fattige brasilianere som blir tatt vare på av frivilllige. Mange av de boende på insitusjonen har opplevd forferdelige hendelser, som vold. På insitusjonen blir de veldig godt tatt vare på. 


Her bor de 90 menneskene institusjonen tar vare på! Bildet i midten viser tre brasilianere som har fått klær fra SHARE to CARE. 

Instiusjonen i Minas Gerais ble started av en modig dame som opplevde mye motgang i livet sitt, og likevel ønsket og hjelpe andre! 

SHARE to CARE er takknemlige for at vi fikk hjelpe brasilianerene på institusjonen i Lajinha! Takket være alle som donerer klær til oss ble dette mulig!